In de omgeving

Wandelen
Achterveld maakt deel uit van de gemeente Leusden, die is uitgeroepen tot de beste wandelgemeente van Nederland (2017). In de buurt van De Spaanse Ruiter vind u diverse klompenpaden; dit zijn wandelroutes over boerenland. Zo kunt u de omgeving ’s vanuit een heel ander perspectief bekijken. Wilt u direct starten, dan is het Snorrenhoefpad een aanrader. Er is meer informatie en een app beschikbaar op www.klompenpaden.nl.

Fietsen
Vanuit Achterveld kunt u prachtige fietstochten maken door de Gelderse Vallei en de Veluwe. Enkele suggesties:

  • Fietsroute naar de Korte en Lange Duinen
    De route gaat door een stuk oud bosgebied van Amersfoort, om vervolgens het historisch centrum van de keistad te bereiken.
  • Fietsroute rond het Akkoord van Achterveld
    De route voert je over landweggetjes rond Achterveld. Achterveld werd in de Tweede Wereldoorlog ontruimd omdat de plaats in 1940 in de Grebbelinie lag.
  • Fiets door Utrecht én Gelderland
    Fiets dit rondje vol geschiedenis!

Kijk voor meer routes en informatie op de website van het Fietsnetwerk. In Achterveld kunt u bij BikeTotaal fietsen huren.

Met een e-chopper of fatbike op pad
Wil jij iets leuks doen met familie of vrienden? Geruisloos toeren in de prachtige omgeving van Achterveld? De Veluwe ontdekken op een unieke manier? Ga op pad met een stoere e-chopper en fatbike. Iedereen kan mee. Kijk voor meer informatie op E-chopper Achterveld.

In en op het water: zwemmen en kanoën
Houd u van zwemmen? Dan kunt u dichtbij terecht in het openluchtzwembad van De Glind of zwembad Octopus in Leusden. Het sportcomplex Amarena in Amersfoort, met onder andere een groot overdekt zwembad, is met 12 autominuten bereikbaar.
Een andere, mooie manier om de omgeving vanaf het water te bekijken, is met een kanotocht over het Valleikanaal. Kijk voor meer informatie op de website van Kanocentrum Boerderij Berg.

Eten en drinken
Voor goed eten en drinken hoeft u niet ver. Op enkele honderden meters van onze B&B vind je restaurant Chardonnay. In Achterveld hebben we nog drie restaurants waar je uitstekend kunt eten: De Hessenkar, Nog Eentje en De Roskam. En als u zin heeft in frites: in Achterveld zijn er twee snackbars.

Amersfoort is niet ver
Met 15 tot 20 minuten bereikt u de binnenstad per auto, maar als u iets meer de tijd neemt, is de tocht per fiets minstens zo leuk. Geniet van de historische binnenstad met haar grachten en tal van monumenten. Beklim de bijna honderd meter hoge Onze Lieve Vrouwetoren of bezoek de  Koppelpoort, de enige combinatie van een land- en een waterpoort in Nederland. Uiteraard biedt de binnenstad een breed scala van winkels. Of is een bezoek aan Dierenpark Amersfoort iets voor u?

Ook het bezoeken waard
De Grebbelinie en het bezoekerscentrum
Pluimveemuseum, Barneveld
Oude Ambachten & Speelgoed Museum, Terschuur
Korenmolen ´den Olden Florus´, Terschuur